Приятели, гасувайте за нас в BGtop , ако сайтът за цветя и градина ви харесва !

Проблеми с тревните площи

Проблеми с тревните площи

Ще разгледаме петте най-чести проблема при отглеждането на тревни площи :

Защо тревата ми изглежда слаба и пълна с плевели?

Изборът на неподходяща тревна смеска може да е една от вероятните причини. Неселектираните и нискокачествени треви създават условия за масовото появяване на плевели в градината. Използването на тревна смеска TURFLINE гарантира, че това няма да се случи. Друга възможна причина е липсата на системно: подхранване, пръскане със селективни хербициди, аериране, грапане или вертикутиране.

Защо тревата ми изчезва под дърветата ?

Повечето паркови треви не са устойчиви на сянка. При развитието си сянка те са принудени да изфиляват, пожълтяват, вследствие на което тревата се разрежда, не изглежда добре  или изчезва напълно. При посяването на тревни площи под плътни сенки ( северни участъци, дървета и други ) се използват специални смески. Специално да издържа на сянка е серията SHADOW от серията TURFLINE тревни смески.

Защо по тревата ми има жълти петна ?

Бедната почва е една от основните причини за това явление. Регулярно трябва да торите своите тревни площи. Подхранването с NPK торове с богато съдържание на азот през пролетта и лятото и NPK торове с високо съдържане на азот и фосфор през зимата. Тежка почва съчетана със лож дренаж е друга възможна причина, в този случай трябва да аерирате тревата си. И не на последно място причината за жълтите петна на тревата ви може да са гъби, тогава използвайте дунгициди.

Защо тревата умира на петна ?

Гъбено нападение е най-вероятната причина тревата да умира на петна, третирайте заразените участъци с фунгициди и след това наторете тревната площ. Ако и това не помага, по-добре се консултирайте със специалист.

Защо на тревната ми площ има мъхове ?

Този проблем е наистина е голям и може да бъде причинен от много фактори : лош дренаж, сянка, бедна или вкиснала почва, рядко и не регулируемо косене на тревата или малък почвен хоризонт. Първо трябва да установите кой от горе изброените проблеми имате и да го отстраните. В България борбата срещу мъховете се извършва с третирането на  тревните площи с железен сулфат или други препарати. Добре е и периодично да се аерира тревната площ.

Прочетете още

Снимки


Циклама (...Орлов нок...Иглика Pr...Теменуга ...Напръстни...

Реклама