Приятели, гасувайте за нас в BGtop , ако сайтът за цветя и градина ви харесва !

КАННА (CANNA)

КАННА (CANNA)

Канна. Въпреки че е растение с тропически произход, съвременните сортове са разработени за отглеждане в умерен климат и са достъпни за нашите градини стига да им осигурим възможно по-слънчево и заветно място. Канната се чувства добре ако е огрята от слънцето поне 6-8часа на ден и се полива редовно.
Родът на канните се състои от деветнадесет вида цъфтящи растения. Най-близко родство има със семейства растения от разред Musaceae (банани), Zingiberales, Marantaceae, Strelitziaceae, Heliconiaceae, Strelitziaceae и др. Каната е единственият род в семейството Cannaceae.
Големите листа, височината на канната (около 1м – 1,2м) и нейните красиви, едри цветове я правят много подходящо растение за фокусна точка. Ярките й цветове достигат до 13см и цъфтят през юли, август и септември в червено, розово, оранжево, бяло и жълто. Вече се предлага и разнообразие от еднобагрени ивичести или на точици цветове. Цъфтенето може да продължи и през октомври при топло време, но при първите по-студени дни ако растението е засадено в саксия трябва да се прибере. Ако е засадена в градината канната се изважда и се оставя няколко дни на проветриво място. Листата се отстраняват а грудките се почистват от пръстта. Поставят се във влажен пясък да презимуват, като не трябва да зъмръзват. Засаждането се извършва през март и отново при положителни температури. Разсажда се през юни в богата, хумусна почва.

КАННА (CANNA)
КАННА (CA …
КАННА (CANNA) 2
КАННА (CA …
КАННА (CANNA) 3
КАННА (CA …
КАННА (CANNA) 4
КАННА (CA …
КАННА (CANNA) 5
КАННА (CA …
КАННА (CANNA) 6
КАННА (CA …
КАННА (CANNA) 7
КАННА (CA …
КАННА (CANNA) 8
КАННА (CA …
КАННА (CANNA) 9
КАННА (CA …
КАННА (CANNA) 10
КАННА (CA …

Прочетете още

Снимки


Rosa (ros...РОЗА Rosa...Вратига (...Хортензия...Лилиум Кр...

Реклама